donderdag 29 januari 2015

What happens in the schoolhouse!!!




TED  Talks 
EDUCATION

Rita Pierson talking about "What happens in the schoolhouse!!!"



This is what we educators daily do...is the mirror of our daily activity report.... isn't it? 


woensdag 21 januari 2015

My Teaching Philosophy

I teach because i love to teach, it is my passion and my hobby. I believe that i can change a child life  because as a educator i have the capability and the responsibility. Every one can learn. It is the fact how u trigger your students to learn. I believe that the result of my student is the MIRROR of my own teaching skills as an educator. And this thought give me more ability to reflect my own work and to improve for a higher success.

Het onderwijzen is iets dat gewoon in mijn zit. Ik hou ervan om met mensen bezig te zijn en eventueel kennis te delen. Hierdoor leer je dagelijks van elkaar.  Dit wekt natuurlijk ook veel nieuwsgierigheid op om meer te leren, meer kennis op te doen.

Kinderen leren heel graag, je moet alleen weten hoe jij ze gaat prikkelen tot leren. Als onderwijzer heb ik de verantwoording om een kind te vormen en te begeleiden naar hun successen. Het resultaat van mijn studenten is het spiegelbeeld van mijn manier van onderwijzen, daar geloof ik sterk in. Hierdoor heb ik het vermogen om mijn eigen werk te reflecteren en te verbeteren voor een hogere succes.



Rita Pierson talking about "What happens in the schoolhouse!!!"





This is what we educators daily do... it's the mirror of our daily educationactivity report.... isn't it? 



zaterdag 17 januari 2015

Group Work

"What Would an Ideal 21st Century Classroom Look Like in Suriname?" 

To answer this question we had to assemble a final product as a collage using magazines, writing-papers, scissors and glue. The group was divided into smaller groups by using our birth-date and a little mathematics.

Instructions:
  • First 15 minutes:  Each group was given writing paper, magazines, scissors, and glue.  Quiet - no discussion or collaboration.  Each person cuts out pictures of what the 21st century classroom in Suriname would look (or feel like).
  • Second 15-20 minutes:  Discussion in your group. Designate someone to take notes on a computer with access to the internet. Discuss your individual pictures.  Please make certain that everyone is heard. 
  • Last 10 minutes:  Assemble a final product. 
    • Use the scissors and glue to make ONE collage from the group that answers the question
    • Someone has to take a picture from her/his camera phone, email it to the person who is taking notes 
    • Someone (or as a group) needs to write one paragraph to accompany the picture
    • The picture and the paragraph needed to be added to a Google Doc HERE (Links to an external site.).


RESULT of group 5:



A snapshot while we were discussing our individual pictures 
                        

"Kijk, we kunnen er allemaal een stuk beter dan we eigenlijk zijn-
je hoeft alleen te weten hoe het werkt"       

                                                                              



Final product assembled by groupmembers: Stacy Shaw, Johan de Freitas, Romana Ajekie, Guillermo Monsanto, Remie Wiratma, Natalie Yard, Marlon Blijer en Rishie Jagroep                                                                                     




It's all about ICT. With this course we're preparing to takeoff for a better learning platform using ICT tool for the Education of Suriname. 


Before this is done we have to work hard together as a team to reach our success like how ants are doing. Ants are known as hard workers, team builders and they follow a certain map to reach their success. 



To reach the top of the mountain, we all has to anticipate, collaborate, informing, sharing, networking and participating together. 

Most of all, think out of the box. That will improves our thinking. That's why we marked as 9.99 and not a perfect 10, because ICT is dynamic and there is always space for improvement. 








“See, we can all look a lot better than we actually are-you just have to know how to work it”











woensdag 14 januari 2015

Vervaagde Traditie

Chatter pack: Which faded tradition would you like to recall if it's possible?

De SOCIALE CONTROLE, een wel bekende traditie die aan het vervagen is.

Wat is dat nou ook alweer?

Als we over dit begrip hebben dan hebben we het over waarden en normen binnen de samenleving welke het gedrag bepaald. Dit wordt ondersteund door Wikipedia, waar zij ook aangeven dat sociale controle meer een sociologisch begrip is. Binnen de sociale gemeenschap worden gedragingen welke in overeenstemming is met de groepsnormen beloond. Tegelijkertijd wordt aan de andere kant het afwijkend gedrag afgewezen en gecorrigeerd.

Om deze groepsnormen na te leven is de sociale controle welke als traditie getrouw van de oudheden tot heden van generatie op generatie is overgedragen.

In de districten of woonwijken leven buren als een familie. Zij delen alles met elkaar mee en onafgesproken oefenen zij de sociale controle opelkaar uit. Zodra de ene familie van huis gaat, meld die haar buren om een oogje te gooien. Vanuit die familieverband helpt men ook in de opvoeding van het onvolwassene. Bij alle gebeuren wordt de buren betrokken. Is er een feest, dan komen de buren elkaar handjes helpen om het feest tot een groot succes te doen slagen. Hun erven stellen ze beschikbaar voor de parkeer of leveren in andere vormen hun bijdrage. Herken je dit nog in je buurt-woonomgeving?

We zijn zo uit elkaar gegroeid dat we de buren maanden niet zien. Mijn eigen over buurvrouw kwam ik gister tegen op IOL en wel zeker na 7 maanden dat we me kaar niet gezien en gesproken hebben. Iedereen is gefocused aan zijn eigen dingen. We maken geen tijd meer om een babbeltje te maken met de buren, bijna of geen sociale interactie meer. Dit maakt dat we verder met elkaar uitgroeien. Op den duur worden die niet meer betrokken in jouw activiteiten. Omgekeerd word jij ook niet betrokken in hun activiteiten. Verder nog geen tijd meer om op elkaar te letten. Men staat dan niet meer open voor de sociale controle. Heb je nog enkele buurtbewoners die dat toch proberen in de stand te houden, dan worden ze gelijk gestigmatiseerd als "Bemoeizuchtigen" en gezien als hun belagers.

dinsdag 13 januari 2015

Intro



Van harte Welkom op deze Blog


Mijn naam is Rishie Jagroep en van beroep ben ik leraar in het vak Computervaardigheden en Automatisering zowel op de VOJ als op de VOS.  De studiejaren welke ik heb doorlopen zijn het meest gedaan op de Pedagogische instituten, zoals SPI, Onderwijzers-Akte, Hoofd-Akte, IOL-Wiskunde, IOL-Pedagogiek.

Thans ben ik wederom een student bij de opleiding ICT in Education verzorgt door The Institute en gefaciliteerd door het IOL. Een van de randvoorwaarden bij deze opleiding is het bij houden van een e-portfolio in de vorm van een blog.



Afhankelijk van de gevolgde modules, gemaakte assignments en eventuele bijbehorende taken zal ik gedurende de studie hierbij blijven bloggen. Daar dat ICT mij zeer boeit, wens ik meer inzicht en diepgang te krijgen in deze nieuwe studie.

Mijn interesse voor ICT is mede vergroot door de Stichting EDUCONS, waar ik intern opgeleid werd en ook werkzaam was als course instructor en teacher Assistent on Blackboard & Moodle. De stichting heeft vanaf het jaar 2000 tot 2008 getracht het ICT in het Surinaams onderwijs te promoten. Bekende projecten zijn de knowledgecenters op de scholen, het Zesdeklas online platform, Distance Learning program, Nedercom en het gebruik van Blackboard en Moodle op Adek en IOL. Deze projecten waren mede namens de donateurs zoals de ambassades van Japan, USA en Nederland, internationale organisaties zoals UNESCO, IICA en overige instanties, opgezet. 

Echter is deze ingedruisd vanwege het politiek.
Nu de opleiding een feit is geworden kijk ik halsreikend uit naar de nieuwe technologien en methoden welke in deze opleiding gedoceerd zullen worden.

Ik dank van hieruit het Ministerie van Onderwijs, IOL en The Institute, welke de mogelijkheid hebben geschapen om een erkende ICT opleiding mogelijk te maken en een droom dat ergens in de jaren 2000 was gelanceerd door de Stg. Educons nu gerealiseerd wordt met nieuwe innovaties.


Veel lees plezier!!