donderdag 14 mei 2015

Self Regulated Learning








Wat is TED (Technology, Entertainment, and Design)?
TED (Technology, Entertainment and Design) is een jaarlijkse, vierdaagse bijeenkomst die in 1984 voor het eerst gehouden werd in Californië. Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten "de presentatie van hun leven" te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden.

Wie zijn de sprekers?
De deelnemers worden geselecteerd op hetgeen ze naar verwachting kunnen bijdragen aan de TED-gemeenschap in de zin van netwerk en persoonlijke kwaliteiten. Meestal  zijn het mensen die iets hebben ontwikkeld of uitgevonden .

Gebruik van tedx in de klas
Voordelen: De jongeren worden gemotiveerd door de onderzoeken en resultaten          van de geleerden en of leeftijd genoten uit andere landen die veel verder zijn in hun onderzoeken.

  • Sterke punten: bij tedx heb je altijd toegang tot video materiaal en uitvindingen die de sprekers te delen hebben
  • Uitdaging; 1 van de uitdagingen is om tedx te brengen naar je klas waar er geen internet verbinding is want dan moet je het downloaden
  • Dreigement;1 van de gevaren kan zijn dat leerlingen teveel afhankelijk zullen zijn van tedx om iets te weten en niet zelf op onderzoek te zullen gaan, net zo ook met youtube, kinderen van de toekomst kunnen in gevaar zijn omdat ze  internet addicted kunnen zijn, “and nowadays we learn to use ict and not to depend on it’’


Hoe zal ik tedx presenteren?
  •             Visueel: in de klas kunnen we gebruik maken van tedx videos  van sprekers die  iets hebben ontwikkeld om de jongeren te motiveren.
  •            Discussies: Later kunnen we discussiëren wat de stappen zijn en hoe we onze doelen  kunnen bereiken.


Visual experiment Tedx talk


  • Thomas Suarez a 12 year boy app developer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten